Tjen penge på din hobby

Hvor tit har man ikke bare ønsket, at det man elskede mest at lave, kunne være den ting, der også kunne skaffe en mad på bordet og penge i banken? Det er et drømmescenarie for mange, det at kunne komme til at leve af det, de også betragter som deres favorit hobby. Min hobby er at skrive på en blog. Her er jeg lige med alle andre, og jeg har de samme forudsætninger for at skrive gode blogindlæg, som dem, der ikke har problemer med et høre. Tjen penge på blogging og kombiner fornøjelse med forretning. Første skridt er, at du skal finde et godt område, hvor du virkelig kan fortælle brændende om din passion. Gode blogindlæg skal skaffe dig mange læsere. Næste skridt er, at du skal finde en smaarbejdspartner, hvor du kan få annoncer ind på din blog.

Læs Mere »

Lav bedre mad med det rette udstyr

Lav bedre mad med det rette udstyr

En ting som jeg nyder, er at lave mad, og her er det vigtigt at udstyret er det rette. For mig er det særligt vigtigt at knivene er i orden. Både når der skal hakkes grøntsager eller skæres kød ud, så har kniven enindflydelse på det endelige resultat. Hvis man for eksempel skærer et stykke kød ud med en kniv der ikke er lavet dertil, risikerer man et flosset snit hvor saften kan sive ud og gøre kødet mere tørt end ved brug af den rette kniv. Derfor har jeg undersøgt hvilke kokkeknive der er særligt gode. Man behøver ikke have mange forskellige dyre knive men en investering i to til tre af de gode er i længden ikke en dyr fornøjelse. Det er blevet meget moderne at bruge japanske knive og det er der en grund til. Japanerne har nemlig en lang tradition for fremstilling af knive i høj kvalitet.

Vælg den rette kniv

Læs Mere »

Sprog

Sprog

Jeg er født med nedsat hørelse, der kun blev værre jo ældre, jeg blev. Det at jeg ikke er født døv betyder, at jeg har et udviklet sprog. Jeg har kunnet høre (til en vis grænse) hvordan folk har kommunikeret med hinanden. Dog er mit sprog mangelfuldt i form af udtale. For når man ikke kan høre 100 procent hvad man selv siger, er det svært at udtale vokaler korrekt. Derfor kan man altså helt sikkert høre på mig, når jeg taler, at jeg aldrig har været fuldt hørende. En del af min genoptræning efter min CI blev opereret ind, var taletræning. Jeg kunne jo pludselig høre en del mere end jeg havde kunnet i flere år, så det føjede naturligvis nogle nuancer til mit talesprog. Skriftligt har jeg altid arbejdet meget med at være så meget på linje med hørende som muligt. Selvom jeg ikke har været helt døv, har jeg alligevel lært tegnsprog. Og det er jeg glad for, jeg gjorde! For det er altså en lettelse, at kunne ”tale” uforstyrret og afslappet med andre i samme båd, uden at skulle anstrenge sig for at forstå. Man bruger afsindige mængder energi på at ”være med” når der bliver talt med en. Især hvis det er en gruppe af mennesker, man befinder sig i. Er der lidt mumlen fra nogle af personerne i samtalen, kan hele tråden pludseligt ryge. Da jeg havde fået min CI og skulle genoptræne, var jeg helt enormt træt meget af tiden! Det var simpelten en anstrengelse af format, konstant at bruge al sin energi på at lytte så godt som muligt. Men det har lønnet sig. Jeg hører bedre og forstår mere – selvom ”mumlerierne” i samtalerne stadig er en udfordring.

Jeg vil gerne dele min all-time favourite video med jer!

Læs Mere »

Musik & koncerter

Musik & koncerter

Det er faktisk ikke specielt let at være hørehæmmet, men samtidigt være glad for musik. Går jeg til en ganske almindelig koncert, vil jeg måske få 50 % af det udbytte, andre får af lydoplevelsen. Det er igen 50 %, jeg går glip af. Der er mange ting, der spiller ind. Dels er der tit meget larm til koncerter – i hvert fald den slags, jeg er interesseret i. Baggrundsstøj tager meget af lyden. Og følges jeg med nogen, er det helt umuligt for mig at snakke med vedkommende. Derfor følges jeg kun med folk, der kan tegnsprog. Noget andet er, at der er mange overtoner, jeg ikke kan høre. Derfor er der en stor del af musikken, som bliver ”væk”. På baggrund af dette kan I nok regne ud, at det at gå til koncerter ikke er noget, jeg gør særligt tit. Derimod har jeg faktisk ikke så store problemer med at høre musik i radioen, og jeg har heller ikke problemer med at gå i biografen! Det skyldes noget så skønt som Teleslyngen! Sådan et anlæg findes heldigvis rigtigt mange steder i det offentlige. F.eks. i kirker (hvor det også er bydende nødvendigt grundet den dårlige akustik). Teleslyngen består af mikrofoner, som opbygger et elektromagnetisk felt, der opfattes af enten høreapparatet eller CI’en. Signalerne sendes rundt i rummet via en ledning – selve teleslyngen. Den findes både i ”løs” form, så man kan bære den om halsen, og den findes som et fastmonteret anlæg! Og det er SÅ smart! Det giver hørehæmmede mulighed for rigtigt meget, der ellers ville være helt omsonst! Bærer man en halsteleslynge kan den hjælpe med at opfange lyd fra f.eks. fjernsynet eller radio. Dog hjælper den ikke ved meget svær hørenedsættelse.

Læs Mere »